Gadget voor je widgets

IMG_1397.jpgIn Windows Vista heten ze gadgets. Maar Mac-gebruikers kennen ze als widgets; kleine applicaties die op je bureaublad eenvoudige taken verrichten. Zoals het tonen van je agenda, of het weerbericht, de beurskoersen of verkeersinformatie.
Inmiddels kun je ook op je èchte bureaublad kleine applicaties draaien, door middel van dit widgetstation van Emtrace. Dit kastje, in feite een intelligente bureaukalender, heeft twee schermpjes van 2,5 inch (een zwart-wit en een in kleur) waar actuele informatie op getoond wordt. Daarnaast kan het Widgetstation geluid afspelen. De informatie wordt ververst dankzij een internetverbinding via de usb-poort van een computer of een ethernetkabel. Nieuwe widgets toevoegen gaat via een webservice. Emtrace wil zijn widgetgadget in de loop van het jaar op de markt brengen. Reken op zo’n 150 dollar.

    • Marc Hijink