Blood Brothers

De nieuwe cd van de Blood Brothers is niet voor watjes. De nummers hebben een moordend tempo en voorman Jordan Billie klinkt alsof hij een voetzoeker heeft ingeslikt. Hij krijst en ratelt zonder adempauze, terwijl zijn band hem op de hielen zit. Toch is de muziek niet zonder romantiek. Blood Brothers, een vijftal uit Seattle, gebruiken hun duivelse stijl om te verhullen dat hier eigenlijk popzangers aan het woord zijn. Sterker nog, sommige liedjes zouden op het repertoire van Girls Aloud niet misstaan. Neem bijvoorbeeld Laser Life, speel het wat langzamer, eventueel met wat violen en je hebt een optimistisch deuntje.

Dat de muzikale ambitie van Billie en de zijnen verder reikt dan de punkkelder blijkt ook uit een nummer als Spit Shine waarin elektronische ritmes een draai geven aan het idioom, om vervolgens tot een Queen-achtige symfonie te transformeren. Hou je adem in en duik onder in de wereld van de razende en frivole Blood Brothers.

Hester Carvalho

Bood Brother: ‘Young Machetes’. Blood Brothers treedt op: 31/1 Effenaar, Eindhoven.

    • Hester Carvalho