7 redenen om uit te gaan

Broer White on stage The White Stripes Breda: Mezz Café. Tijd: 21.00u. Entree: gratis. Inl: www.mezz.nl Vanavond wordt in Mezz de live dvd Under Blackpool Lights van The White Stripes vertoond. De film is een compilatie van twee concerten die Jack en Meg White gaven in de Empress Ballroom in Liverpool en is in zijn geheel geschoten in Super-8. The White Stripes werden in 1997 opgericht in Detroit en braken definitief door met hun vierde album, Elephant , dat in 2004 werd bekroond met de Grammy voor het beste alternatief album van dat jaar. Regie: Dick Carruthers, 2004. Broer White on stage
Broer White on stage The White Stripes Breda: Mezz Café. Tijd: 21.00u. Entree: gratis. Inl: www.mezz.nl Vanavond wordt in Mezz de live dvd Under Blackpool Lights van The White Stripes vertoond. De film is een compilatie van twee concerten die Jack en Meg White gaven in de Empress Ballroom in Liverpool en is in zijn geheel geschoten in Super-8. The White Stripes werden in 1997 opgericht in Detroit en braken definitief door met hun vierde album, Elephant , dat in 2004 werd bekroond met de Grammy voor het beste alternatief album van dat jaar. Regie: Dick Carruthers, 2004. Broer White on stage

Merlot

Grote Koppel 16, AmersfoortTelefoon (033) 455 76 14Keuken open 16.00-21.30, ma geslotenFrans, Italiaans, creditcard, pin. Minimum vaste menuprijs 36 euro.Categorie: Frans / Italiaans

Een plek om echt uit eten te gaan, gezeten in heerlijke stoelen en aan mooie tafels. Gelukkig geen enorme porties, maar wel verrassende combinaties, zoals pasta met Parmezaanse kaas en cognac of salade met gerookte eendenborst. Als je lekkere trek hebt, bestel je een aantal halve porties, wel zo handig, ook voor de portemonnee. Informele bediening en een prima ambiance.

goed | De ligging en setting van het restaurant roepen hoge verwachtingen op. De wijnen en het eten voldoen hier ook aan. Hoewel niet storend, verwacht je van het personeel net iets meer. De rekening was fors, maar in verhouding tot de kwaliteit. (11-12-2006 P. K. te Amersfoort)

uitstekend | Ik ga regelmatig eten bij Merlot. Hoewel ik de opmerkingen over de bediening kan begrijpen, ervaar ik die immer als prettig. De wijnen zijn veelal bijzonder en goed gekozen bij de gerechten. Over het eten kan ik kort zijn: altijd goed. (30-08-2006 H. T. te Amersfoort)

Eet en recenseer mee via www.nrc.nl/iens

2 DEBAT

De Burgerbuddy

Utrecht: Louis Hartlooper Complex. Tijd: 20.00u. Entree: 5 euro. Inl: www.burgerbuddy.nl

De Burgerbuddy vindt dat er al genoeg wordt geklaagd over de kloof tussen de overheid en de man in de straat. We kunnen als burgers ook van onze kant over de kloof heen springen om politici en ambtenaren een handje te helpen. Bijna honderd ambtenaren en politici hebben zich al door een burgerbuddy laten adopteren. Kan de kloof overbrugd worden? Wat hebben politici eraan? Wat hebben wij eraan? Onder voorzitterschap van Tarik Yousif discussiëren politici, o.a. Harry van Bommel (SP), andere betrokkenen, en buddies.

3 FILM

The fish fall in love

Regie: Ali Raffi. Met: Reza Kianian, Roya Nonahali, Golshifteh Farahani, Maryam Saadat. In: 4 bioscopen.

In deze innemende ode aan sterke vrouwen van debuterend regisseur Ali Raffi draait het om een aantal misverstanden, waarvan de belangrijkste het levensverhaal van Aziz spiegelt, een man die 22 jaar geleden uit Iran werd verbannen. Regisseur Raffi is goed in het suggereren van politieke bijbetekenissen, maar zijn verhaal speelt zich voornamelijk rond het restaurant van Aziz’ vrouw Atieh af en drijft op de charme van de eetfilm. De gerechten zien er heerlijk uit en de liefde gaat inderdaad door de maag.

4 WERELDMUZIEK

Kusum Gboo Dance Ensemble

Maastricht: Kumulustheater. Tijd: 20.00u. Toegang: 9/6 (studenten) euro. Res/inl: www.sg.unimaas.nl

Het Kusum Gboo Dance Ensemble uit Ghana brengt vanavond Sanfoka, een wervelende voorstelling met Afrikaanse percussie, dans en zang. Als rode draad loopt door de voorstelling de herinnering uit eeuwenoude Ghanese tradities om door middel van zang en ritmes het zware werk draaglijk te maken. Het Kusum Gboo Dance Ensemble werd in 1979 opgericht onder de naam The Peoples Cultural Troupe. Sinds 1991 heeft het ensemble de huidige naam.

5 CONCERTFILM

The White Stripes

Breda: Mezz Café. Tijd: 21.00u. Entree: gratis. Inl: www.mezz.nl

Vanavond wordt in Mezz de live dvd Under Blackpool Lights van The White Stripes vertoond. De film is een compilatie van twee concerten die Jack en Meg White gaven in de Empress Ballroom in Liverpool en is in zijn geheel geschoten in Super-8. The White Stripes werden in 1997 opgericht in Detroit en braken definitief door met hun vierde album, Elephant , dat in 2004 werd bekroond met de Grammy voor het beste alternatief album van dat jaar. Regie: Dick Carruthers, 2004.

6 BIJEENKOMST

Pecha Kucha Night

Rotterdam: Off_Corso. Tijd: 20.30u. Entree: 5 euro. www.pechakucha.nl

Pechakucha is Japans voor geklets of gebabbel, of beter, het geluid dat je hoort als een grote groep mensen door elkaar praat. Dit geroezemoes moet ontstaan tijdens de Pecha Kucha Night (PKN) avonden. Een Pecha Kucha Night is een open bijeenkomst waar iedereen uit de creatieve industrie werk of ideeën kan presenteren aan een breed publiek. De deelnemers van een Pecha Kucha avond presenteren werk of ideeën in 20 dia’s waarbij ze per dia 20 seconden tijd hebben voor een toelichting. Iedere deelnemer krijgt dus 6 minuten en 40 seconden voor een presentatie.

7 THEATER

Bedrog

Utrecht: Theater van de Paardenkathedraal. Tijd: 20.00u. Entree: 10/16,50 euro. Res/inl: 030-2762559 & www.paardenkathedraal.nl

Nobelprijswinnaar Harold Pinter schreef in 1978 het griezelig herkenbare toneelstuk Bedrog over overspel en geheime levens, in omgekeerde volgorde verteld. De Paardenkathedraal brengt met een Vlaamse cast een psychologisch ingeleefde voorstelling, uitgevoerd in een prachtig decor van André Joosten. Aan het slot wist water als tranen het klemmende verleden van de personages uit.