Wind en regen

Onstuimigheid kenmerkt het weerbeeld van morgen en zeker donderdag. Het waait stevig en er valt af en toe regen. Donderdag spant daarbij de kroon met aan zee mogelijk een west- tot zuidwesterstorm. De winderigheid wordt veroorzaakt door enkele venijnige depressies die net ten noorden van ons land langstrekken. Met de stevige winden wordt extreem zachte lucht aangevoerd met donderdag in het zuiden 14 graden.

Vanavond en vannacht regent het vooral in het noorden af en toe lichtjes en bij een doorstaande zuidzuidwestenwind wordt het 7 à 8 graden. Morgen trekt de wind verder aan naar matig tot krachtig boven land en krachtig tot hard aan zee. Er valt buiige regen, ’s ochtends al in het westen, in het oosten vooral vanaf de middag. In de regen komt het kwik uit op 10 tot 12 graden. Later in de middag wordt het in het westen droog en breekt de zon mogelijk nog even door. Morgenavond is het bijna overal droog.

In de nacht naar donderdag vallen enkele buien en wordt het met minimumtemperaturen rond 7 graden opnieuw niet koud. Donderdag overdag is het zelfs uitzonderlijk mild met 12 tot 14 graden. Het gaat nog harder waaien met aan zee mogelijk stormkracht, kracht 9, en zware windstoten tot diep in het binnenland. Daarbij regent het flink.

Vrijdag en zaterdag doen regen en wind het wat rustiger aan, maar die zijn ook dan de bepalende weerelementen. Nog steeds is het zeer zacht. Vanaf zondag wordt het geleidelijk kouder.