Vrouwelijke topambtenaren verlaten VROM

Den Haag, 16 jan. In de afgelopen drie maanden is het ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu drie vrouwelijke topambtenaren kwijtgeraakt. Een woordvoerder noemt dat ”volstrekt toevallig” en spreekt tegen dat er spanningen zijn tussen politieke en ambtelijke leiding van het departement. In november vorig jaar nam secretaris-generaal M. Sint (57) ontslag om voorzitter te worden van de Isala-klinieken in Zwolle. Daarna werd bekend dat ook I. Bakker (54) als directeur-generaal Ruimte vertrekt. Zij gaat in Rotterdam leidinggeven aan de dienst Jeugd, Onderwijs en Samenleving (JOS). De derde vrouw in de VROM-top die vertrekt is A. Bertram (47), directeur-generaal Wonen. Zij wordt op 1 mei aanstaande de nieuwe gemeentesecretaris van Den Haag. Dat het eerdere vertrek van hoogste VROM-ambtenaar Sint verband hield met het vernietigende rapport over de Schipholbrand en de rol van de Rijksgebouwendienst, werd vorig jaar ontkend.