Verstoten

Het internet geeft het vulgus een mond, zo wordt beweerd. Het kan aan mijn timide natuur liggen, maar het internet geeft me vooral een oog en een oor. Ik vond een aardig briefje van Arnold Schwarzenegger aan Christi Valentine-Anderson:

„Thank you for the incredible collars, leashes and beautiful fleece blanket. It was very generous of you to send them for my dogs. I will definitely use them.”

Christi Valentine en Phil Anderson, de allereerste Australische geletruidrager in de Tour, leken mekaar gevonden te hebben in een even utilitaire als romantische logistiek. Phil buitte dit eerste Australische geel zakelijk uit, en zij, de afgestudeerde communicatie- expert, schreef zijn juichende biografie. Het koppel bouwde een hutje in Apollo Bay, met uitzicht op de oceaan.

Christi, de sportfotografe en Eurosport-verslaggeefster, benutte het hutje als onderkomen voor verstoten dieren. Verder drijft ze een internetwinkel met state of the art-halsbanden voor honden, maar ook sportsokjes met geborduurde hondenmotieven op het boordje. Ik heb meteen vijf paar besteld.

Zou Schwarzenegger ook van die sokjes dragen op de loopband?

Op het net zag ik foto’s van het onderkomen op Apollo Bay. Dat kun je geen onderkomen meer noemen. Het ligt op een klif, en het straalt in de zon. Het is groot, erg groot, en het is middelpunt in de echtscheidingsprocedure die door Phil World War III wordt genoemd.

In een zogenaamde intervention order heeft de rechter bepaald dat Phil en Christi zich niet meer binnen een straal 20 meter van elkaars voordeur mogen begeven. De nieuwe liefde van Phil, Anne Newell, heeft een ‘anti-stalking order opgelegd gekregen’.

O, het is zo verschrikkelijk gecompliceerd.

Christi Valentine zegt door Phil te zijn verdreven naar een aftands strandhuis op het landgoed, terwijl hij en Anne daar lekker boven op de klif bleven zitten. Zij beschuldigt hem onder meer van inbraak en het kidnappen van haar vijf honden, maar hij beweert dat die honden altijd al zoek zijn. En dan die paarden. Tijdens een misverstand over twee paarden zou Phil, nota bene in het bijzijn van hun zoontje, haar de arm hebben omgedraaid. Phil beweert dat hij haar met geen vinger heeft aangeraakt. Ik ben niet gearresteerd voor mishandeling, zegt hij. Ik heb me alleen per ongeluk binnen de denkbeeldige straal van 20 meter begeven. „I did not even know which was her place. There was a cluster of places there.”

Dat is mooi gezegd: a cluster of places. Het ruikt naar onmatigheid en onbegrensdheid.

Recent wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het hormoon testosteron een belangrijke rol speelt bij revanchegevoelens. Althans bij mannen. Vrouwen werden in het onderzoek buiten beschouwing gelaten. Dat vind ik jammer. Ik vermoed dat de testosteronspiegel van Christi Valentine niet onderdoet voor die van haar ex.

    • Peter Winnen