Televisie voorkeur

Slot van het tweeluik The secret life of a manic depressive waarin komiek, schrijver en auteur Stephen Fry (foto) onderzoekt hoe met een manisch-depressieve geestesziekte te leven is. Hij lijdt er zelf aan. België 2 (Canvas), 20.50-21.45u. Foto Reuters Actor Stephen Fry attends the 2006 BAFTA/LA Cunard Britannia Awards held at the Hyatt Regency Century Plaza Hotel in Los Angeles, California November 2, 2006. REUTERS/Phil McCarten (UNITED STATES)
Slot van het tweeluik The secret life of a manic depressive waarin komiek, schrijver en auteur Stephen Fry (foto) onderzoekt hoe met een manisch-depressieve geestesziekte te leven is. Hij lijdt er zelf aan. België 2 (Canvas), 20.50-21.45u. Foto Reuters Actor Stephen Fry attends the 2006 BAFTA/LA Cunard Britannia Awards held at the Hyatt Regency Century Plaza Hotel in Los Angeles, California November 2, 2006. REUTERS/Phil McCarten (UNITED STATES) REUTERS

actualiteiten

Netwerk. Slot van een tweeluik over de arbeidsomstandigheden en veiligheid van vaak zeer kwetsbare en onmondige Poolse werknemers bij Nederlandse bedrijven. In de uitzending van vanavond is te zien hoe een groot Nederlands bedrijf zijn verantwoordelijkheid voor de Poolse arbeidskrachten ontloopt. En aandacht voor de schimmige constructies waaronder Polen in Nederland werken. Ned.2, 20.25-20.50u.

Nova. Aandacht voor de film Indigène (Inboorlingen) die het verhaal vertelt van oud-strijders van Algerijnse origine die in de Tweede Wereldoorlog het moederland Frankrijk van nazi’s hielpen bevrijden. En een gesprek met onderzoekster Judith Wolf over de ontoereikende hulp aan mishandelde allochtone vrouwen in opvanghuizen. Ned.2, 22.15-22.50u.

Documentaire

Die Alten-Republik Deutschland. Over de veranderingen die gaande zijn in Duitsland, doordat er steeds minder kinderen geboren worden en de bevolking steeds ouder wordt. ZDF, 21.00-21.45u.

praatprogramma

De wereld draait door. Gesprek met de twee nieuwe presentatoren van het VARA-radioprogramma Vroege vogels Menno Bentveld en Andrea van Pol en ondernemer Cornelis van de Berg over zijn gratis kwaliteitskrant De Pers. Ned.3, 19.30-20.25u.

Het elfde uur. Geert Wilders reageert op berichten in de pers waarin melding werd gemaakt dat hij bij de verkiezingen steun vroeg aan extreemrechtse groeperingen. Verder praat hij over de radicalisering van autochtone jongeren en een mogelijke ‘cordon sanitaire’ rondom zijn partij. Ook in de uitzending psychiater Bram Bakker die patiënten met een depressie aanraadt om te gaan hardlopen en voorganger Wigle Tamboer over het geheim van zijn Meerkerk. Ned.2, 21.20-22.00u.

Pauw & Witteman. Onder anderen een gesprek met Esma Choho, schrijfster van het eerste zelfhulpboek voor moslims met de titel Moslim Unlimited - (over) leven in het Wilde Westen. Ned.1, 23.00-23.55u.

informatief

Bill Oddie back in the USA: New York. Programma waarin Bill Oddie samen met John Cleese en Tim Brooke-Taylor door de VS trekt. In New York stuit het drietal op een stel wasberen die vuilnisbakken aan het plunderen zijn. Op 5th Avenue blijken zelfs enkele haviken te huizen. BBC2, 20.30-21.00u.

Keuringsdienst van waarde. Aflevering in de serie van Teun van de Keuken als Tony Chocolonely, handelaar in slaafvrije chocolade. Ned.3, 20.25-20.55u.

Koppen. Reportage uit de Volkswagenfabriek in Vorst die vorige week – na de aankondiging van een massaontslag in november door het personeel werd stilgelegd – weer aan het draaien is. Verder een gesprek met twee Belgische Lebensborn-kinderen wier verleden hen blijft achtervolgen en een reportage over de uit Frankrijk overgewaaide trend ‘le parkour’ waarbij jongeren in de stad snel een parcours afleggen, van dak naar dak springen en tegen muren lopen. Een niet ongevaarlijke bezigheid. België 1, 21.10-21.45u.

Premtime. Advocaat en presentator Prem Radhakishun belicht in Ede het faliekant mislukken van het integratiebeleid. Verder blijft de medische hulp aan allochtone kinderen achter bij die aan autochtone kinderen. En willen de slachtoffers van de Molukse schoolgijzeling in Boven Smilde een monument, wat bij de Molukse gemeenschap op kritiek stuit omdat die het verleden niet wil oprakelen. Ook de gemeente aarzelt. Ned.3, 21.30-22.00u.

Dossier 2300: De 20 afschuwelijkste moorden in Hollywood. Eerste deel van een tweeluik waarin twintig spraakmakende moorden in Hollywood worden belicht. Onder meer de moord op Nicole Brown, de ex-vrouw van American Footballspeler en acteur O.J. Simpson en de brute moord in 1969 op de hoogzwangere actrice Sharon Tate, echtgenote van filmregisseur Roman Polanski. RTL4, 22.55-23.55u.

The madness of modern families: Birthday parties. Het kinderfeestje van tegenwoordig is een hele happening, en snoep en spelletjes zijn allang niet genoeg meer om de concurrentiestrijd met andere ouders te winnen. BBC2, 21.30-22.00u.

Man’s work: Drugsbestrijdingseenheid - Bogotá, Colombia. Derde aflevering in een 14-delige serie waarin de 35-jarige Ashley Hames op stage gaat bij gevaarlijke beroepen. Hij volgt in Colombia een zware conditietraining en een schietcursus voor machinegeweer. Voordat hij in de straten van Bogotá met een politiepatrouille mee mag moet hij abseilen en uit een helikopter in een meer springen. Hij assisteert bij de arrestatie van een cocaïnedealer. Ned.3, 22.00-22.30u.

Earth investigated: Telepathy. Kunnen mensen gedachten lezen? Volgens velen kunnen onze hersenen boodschappen naar andere mensen zenden. Er worden enkele experimenten getoond om uit vinden of het waar is. National Geographic, 22.30-23.30u.