Televisie Film van de dag

Uit The Waterboy. THE WATERBOY Adan Sandler foto SBS vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma foto vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma Bij publicatie is de creditregel Foto SBS verplicht. Dit beeld mag niet worden opgeslagen en moet na gebruik vernietigd worden. This picture is for one time publication only, it may not be stored by no matter of means and must be destroyed after use. Creditline: Foto SBS is compulsory. SBS

The Waterboy. Komiek Adam Sandler zoekt de irritatiegrens op als sullige waterdrager van een footballteam die o.l.v. coach Henri Winkler onvermoede talenten ontwikkelt. Sandler staat in de komische traditie van kinderlijke figuren die ondanks de verleidingen van de moderne maatschappij hun onschuld behouden. Sandler varieert daar aardig op door plotselinge uitbarstingen van agressie, die het thema van onschuld een naar bijsmaakje geven. In The Waterboy wordt hij ingezet als ultieme vechtmachine die het team losers in de vaart der volkeren moet opjagen. De lieve jongen, geboren en getogen in de bayou, wordt namelijk vreselijk boos als je zijn moeder beledigt (kleurrijk en vrijwel onherkenbaar gespeeld door Kathy Bathes als superdominant, en ze zet haar gasten graag geroosterde slang voor) of zijn capaciteiten als waterdrager belachelijk maakt. (Frank Coraci, 1998, VS), Veronica, 20.30-22.15u.

André Waardenburg

    • André Waardenburg