Rechtbank Rusland geeft fiat arrestatie

Moskou. Een Russische rechtbank heeft gisteren de arrestatie van de omstreden bankier Aleksej Frenkl goedgekeurd. Frenkl werd vorige week gearresteerd in verband met de moord op Andrej Kozlov, vicepresident van de Russische Centrale Bank, die in september vorig jaar samen met zijn chauffeur werd doodgeschoten. Hij was belast met het zuiveren van de corrupte banksector. Frenkl werd als president van verschillende banken in verband gebracht met witwaspraktijken. Als medeoprichter van de Sodbiznesbank botste Frenkl op centraal bankier Kozlov. Die stelde de bank in 2004 onder direct bestuur nadat hij geld voor de moord op een fabrieksdirecteur bleek wit te wassen. Afgelopen oktober hield de politie drie Oekraïense huurmoordenaars aan die Kozlov en diens chauffeur hadden doodgeschoten. Daarna volgden nog twee arrestaties.