Radio voorkeur

Desmet live. Onder anderen een gesprek met NRC Handelsblad-redacteur Jannetje Koelewijn over haar boek De alledaagse dood. Gesprekken over het einde van het leven, een bundeling van interviews die zijn voor de krant maakte. Verder publicist Onno Blom over zijn bibliofiele uitgave van de correspondentie uit de jaren tachtig tussen Gerrit Komrij en Jeroen Brouwers. Radio 5, 18.02-19.50u.

Kunststof. De Rotterdamse kunstenaar Arie van Geest, maker van sprookjesachtige schilderijen, praat over de beurs Realisme 07 met hedendaagse figuratieve en realistische kunst waar een aantal van zijn schilderijen te zien is. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. Onder meer een gesprek met VrouwkjeTuinman over haar nieuwe bundel Receptie en docente Nederlands en tekstschrijver Juliette Fermie over de muziek van Meatloaf. Concertzender, 20.00-22.00u.

Casa luna. Gesprek met Tweede Kamerlid Brigitte van der Burg (VVD) over haar eerste vergaderdag in de Kamer, de inhoud van haar portefeuille, de VVD en de formatie. Radio 1, 0.04-1.00u.