Michiel Smit nog niet in gemeenteraad van Lansingerland

LANSINGERLAND. Partijleider Michiel Smit van Nieuw Rechts mag voorlopig zijn raadszetel in de gemeente Lansingerland niet innemen. Smit heeft niet op tijd een woning gekocht in de nieuwe gemeente, die is ontstaan uit een fusie van Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk en Bergschenhoek. ”Deze week gaat een brief naar de nummer twee op de lijst van Nieuw Rechts”, aldus een gemeentewoordvoerster. De partij van Smit haalde bij de raadsverkiezingen van november één zetel. Volgens Smit, die zegt alles te hebben gedaan om een woning te vinden, zal de nummer twee de plek weigeren. ”Ze kunnen links- of rechtsom, maar ze komen altijd weer bij mij terecht”, zegt Smit. Hij zat eerder namens Leefbaar Rotterdam in de gemeenteraad van die stad maar moest de fractie in 2003 verlaten wegens contacten met extreem rechtse organisaties.