Martin Luther King herdacht in VS

Martin Luther King herdacht in VS Raleigh, 16 jan. Duizenden Amerikanen verzamelden zich gisteren op Martin Luther King Jr. Day in Raleigh (Noord-Carolina) voor een herdenkingsmars. Ook elders in de VS waren er bijeenkomsten op deze nationale feestdag, die sinds 1985 bestaat. De zwarte dominee Martin Luther King Jr., die gisteren 78 jaar zou zijn geworden, streed in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw op vreedzame wijze voor gelijke burgerrechten voor zwarte Amerikanen. Hij werd in 1968 vermoord in Memphis (Tenessee). President Bush riep gisteren op een school in Washington zijn landgenoten op hulpbehoevenden te helpen „want zo bewijst u eer aan de erfenis van Martin Luther King”. Foto AP Vandaag morgen verbeteren Raleigh. Duizenden Amerikanen liepen gisteren door de straten van Raleigh, North Carolina, in een processie ter nagedachtenis aan Martin Luther King. De beroemde burgerrechtenactivist en dominee werd op 15 januari 1929 geboren en in 1968 vermoord. De demonstranten menen dat zijn strijd voor gelijkheid nog niet ten einde is en riepen toeschouwers op ‘Vandaag morgen (te) verbeteren’. Sinds 1986 is Kings geboortedag een nationale feestdag in de VS. Foto AP People rally in Raleigh, N.C., during the annual Martin Luther King, Jr. memorial march, Monday, Jan. 15, 2007. (AP Photo/The News and Observer, John Rottet) ** MAGS OUT, NO SALES **
Martin Luther King herdacht in VS Raleigh, 16 jan. Duizenden Amerikanen verzamelden zich gisteren op Martin Luther King Jr. Day in Raleigh (Noord-Carolina) voor een herdenkingsmars. Ook elders in de VS waren er bijeenkomsten op deze nationale feestdag, die sinds 1985 bestaat. De zwarte dominee Martin Luther King Jr., die gisteren 78 jaar zou zijn geworden, streed in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw op vreedzame wijze voor gelijke burgerrechten voor zwarte Amerikanen. Hij werd in 1968 vermoord in Memphis (Tenessee). President Bush riep gisteren op een school in Washington zijn landgenoten op hulpbehoevenden te helpen „want zo bewijst u eer aan de erfenis van Martin Luther King”. Foto AP Vandaag morgen verbeteren Raleigh. Duizenden Amerikanen liepen gisteren door de straten van Raleigh, North Carolina, in een processie ter nagedachtenis aan Martin Luther King. De beroemde burgerrechtenactivist en dominee werd op 15 januari 1929 geboren en in 1968 vermoord. De demonstranten menen dat zijn strijd voor gelijkheid nog niet ten einde is en riepen toeschouwers op ‘Vandaag morgen (te) verbeteren’. Sinds 1986 is Kings geboortedag een nationale feestdag in de VS. Foto AP People rally in Raleigh, N.C., during the annual Martin Luther King, Jr. memorial march, Monday, Jan. 15, 2007. (AP Photo/The News and Observer, John Rottet) ** MAGS OUT, NO SALES ** Associated Press