Internet Voorkeur

Officiële site: Michiel de Ruyter
Officiële site: Michiel de Ruyter

Themajaar Michiel de Ruyter. Het is dit jaar 400 jaar geleden dat Michiel Adriaenszoon de Ruyter in Vlissingen werd geboren. 2007 is dan ook uitgeroepen tot Michiel de Ruyterjaar. Van maart tot december worden exposities, concerten, lezingen en een vlootschouw georganiseerd. Het De Ruyterjaar wordt op 23 maart a.s. (een dag voor de 400ste geboortedag van de zeeheld) geopend in Vlissingen. Daar wordt het Michiel de Ruyterplein opnieuw ingericht en feestelijk geopend. Er zijn verschillende websites met biografische informatie en overzichten van de komende activiteiten. MichieldeRuyter.com is de officiële website van de Stichting 400 jaar Michiel de Ruyter. Op deze site staat een canon van de Nederlandse geschiedenis en een beknopte levensbeschrijving van deze grootburger van Amsterdam en stichter van het Korps Mariniers. De sites van CKPlus en de VPRO bieden een overzicht van educatief materiaal op het web over De Ruyter. Bij de VPRO is ook het hoorspel Der Staten Rechterhand van P.H. Schröder te beluisteren uit 2001.

www.michielderuyter.com; www.michielderuyter.nl; www.admiraalderuyter.nl; www.deruyter.org; www.ckplus.nl/ruyter.html; http://geschiedenis.vpro.nl/dossiers/27189490