Hifi via Wifi

Wifispeakers van Avega
Wifispeakers van Avega

Draadloze speakers via Bluetooth kenden we al, maar tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas scoorden deze luidsprekers via Wifi ook hoge ogen. De wifispeakers van Avega kosten zo’n 250 euro per paar maar er zijn ook duurdere, beter klinkende uitvoeringen te koop. Een modern draadloos netwerk (802.11g) is geschikt om vier kamers tegelijk van stereogeluid te voorzien, of om in één kamer een draadloos 7.1 surround systeem aan te leggen. Straks is ook nog de snellere 802.11n-standaard voorhanden. Die levert voldoende bandbreedte om naar meer kamers tegelijk een surround-signaal te sturen. Omdat het Avega-systeem gesynchroniseerde audio uitstuurt, kun je al wandelend door je wifi-paleisje overal van dezelfde muziek genieten. Houd er rekening mee dat de wifi-luidsprekers stroom nodig hebben, dus een compleet kabelloze woonkamer zit er niet in.

Marc Hijink

Kijk ook op: nrc.nl/hebben

    • Marc Hijink