Fries siervuurwerk aan banden gelegd

Leeuwarden, 16 jan. Het gebruik van zwaar siervuurwerk moet aan banden worden gelegd. De Friese hoofdcommissaris M. A. Berndsen-Jansen wil dit aankaarten binnen de Raad van Hoofdcommissarissen. Ze zei dit gisteren bij de presentatie van de jaarcijfers van Politie Fryslân in Leeuwarden. Volgens Berndsen heeft het afsteken van zwaarder vuurwerk in de Oudejaarsnacht geleid tot meer geluidsoverlast en meer schade aan onder meer verkeersborden en auto`s. Berndsen vindt dat de maatregel moet worden aangepast. ” Burgemeester L. Lyklema (VVD) van Achtkarspelen uitte in zijn nieuwjaarstoespraak ook al forse kritiek op het versoepelen van de regels voor zwaarder vuurwerk. Afgelopen jaar mocht in Nederland voor het eerst zwaar siervuurwerk legaal worden verkocht.