Dit is Brussel. Herkent u ze?

Een ‘familiefoto’ heet het in jargon. Dat is een portret van belangrijke mensen. Vorige week verspreidde de audiovisuele dienst van de Europese Commissie een nieuwe familiefoto van alle commissarissen. De commissie is namelijk uitgebreid met een Roemeense en een Bulgaarse commissaris. Deze 27 gezichten vormen samen Brussel, of in ieder geval, een belangrijk deel ervan.

familieklein.jpg

Een ‘familiefoto’ heet het in jargon. Dat is een portret van belangrijke mensen. Vorige week verspreidde de audiovisuele dienst van de Europese Commissie een nieuwe familiefoto van alle commissarissen. De commissie is namelijk uitgebreid met een Roemeense en een Bulgaarse commissaris. Deze 27 gezichten vormen samen Brussel, of in ieder geval, een belangrijk deel ervan. Hoeveel van deze mensen kent u bij naam? Het zou een aardige vraag zijn voor het teleac-programma Wat heb ik aan Europa. Dat is een quiz die bedoeld is om mensen iets bij te brengen over de Europese Unie. (Een project dat tot stand is gekomen dankzij een bijdrage uit het Europafonds van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, lezen we op de bijbehorende website). Maar ik ben bang dat die vraag te moeilijk is.

    • Jeroen van der Kris