De lezer schrijft over de PVV en extreem-rechts

In de krant van 13 januari wordt uitgebreid aandacht besteed aan het feit dat de PVV steun heeft gevraagd onder aanhangers van extreem-rechts. Ik vraag mij af waarom het zo erg is. Ik ben het niet met de PVV eens, maar heb wel behoefte aan een onpartijdige krant. Het verhaal over Dion Graus, vorige maand in het Zaterdags Bijvoegsel, vind ik relevante informatie, maar nu is het stemmingmakerij.

Martijn Dirkse

Wageningen

Het is lang geleden dat ik een door NRC Handelsblad wel erg opgeklopt verhaal heb gelezen. Het artikel over de PVV is er weer zo één. Jammer. Doet me allemaal een beetje aan De Telegraaf of nog minder objectieve bladen denken.

Als je je als kwaliteitskrant wilt onderscheiden, haalt zo’n artikel het niet als ‘hoofd’artikel. Het is dus niet meer dan een goedkoop sensatiestukje.

Dr.ir. Stefan Mellema

Payerne, Zwitserland