Zwemtop imponeert in aanloop naar WK met opvallende tijden

ANTWERPEN. Pieter van den Hoogenband, Marleen Veldhuis en Inge Dekker liggen op schema voor de wereldkampioenschappen in maart in Melbourne. De Nederlandse zwemtoppers onderstreepten dit afgelopen weekeinde met prima tijden bij de Flanders Swimming Cup in Antwerpen. Vooral Veldhuis baarde opzien. Op de 50 meter vrij benaderde ze met 24,37 het wereldrecord dat met 24,13 nog altijd in handen is van Inge de Bruijn. Op de dubbele afstand dook ze met 53,80 voor het eerst onder de 54 seconden en haalde opnieuw bijna een halve seconde van haar persoonlijk record (54,25) af. Dekker zwom op de 100 meter vlinder voor het eerst onder de 58 seconden (57,90). Van den Hoogenband bevestigde op de 100 (49,78) en 200 vrij (1.47,30) dat hij weer in de buurt komt van zijn oude niveau. De drievoudig olympisch kampioen zei mogelijk zijn carrière niet na de Spelen in 2008 maar na de WK een jaar later te beëindigen.