Tv-serie ‘Lost’ zoekt een einde

De Amerikaanse dramaserie Lost is op zoek naar een einde. Het kan nog een paar seizoenen duren, maar de makers willen iets hebben om naar toe te kunnen werken.

Lost is het verhaal over tientallen overlevenden van een vliegramp op een eiland in de Stille Oceaan. Het gaat over hun onderlinge verhoudingen maar ook over de merkwaardige gebeurtenissen op het eiland waar werkelijkheid en droom door elkaar lijken te lopen. Dat gegeven zorgde de na drie seizoenen (in totaal 72 delen) blijkbaar voor iets te veel vrijheid bij de makers.

„Als we uitgevogeld hebben wat het einde zal zijn, zullen heel veel vragen opgelost kunnen worden”, zegt producent Carlton Cuse. Inderdaad leek na het eerste seizoen zo’n beetje alles mogelijk geworden. De Nederlandse zender Net5 begint vrijdag 2 maart met het derde seizoen van de serie.