Televisie Voorkeur

In het Britse filmmagazine Film 2007 praat vanavond Jonathan Ross met onder anderen de Nederlandse cineast Paul Verhoeven (foto) over zijn film Zwartboek en met Sylvester Stallone over de nieuwe Rocky-film. Verder acteur Toby Jones over zijn rol als Truman Capote. BBC1, 0.05-0.35u.
In het Britse filmmagazine Film 2007 praat vanavond Jonathan Ross met onder anderen de Nederlandse cineast Paul Verhoeven (foto) over zijn film Zwartboek en met Sylvester Stallone over de nieuwe Rocky-film. Verder acteur Toby Jones over zijn rol als Truman Capote. BBC1, 0.05-0.35u.

actualiteiten

Nova. Reportages over drugsdoorvoer in de Rotterdamse haven en radicale internetsites waarop instructies voor het maken van bomgordels en explosieven te vinden zijn. Over het laatste onderwerp komen internetsocioloog A. Benschop van de Universiteit van Amsterdam en de nationaal coördinator terreurbestrijding Tjibbe Joustra aan het woord. Ned.2, 22.15-22.50u.

Documentaire

Die Erben: Christina Onassis - Die glücklose Tankerkönigin. Aan luxe heeft het Christina Onassis, de erfgename en dochter van de rijke Griekse reder Onassis, nooit ontbroken. Haar leven werd een zoektocht naar oprechte liefde, die ze nooit zou vinden. ARD, 21.00-21.45u.

Panorama: IVF. Uit onderzoek blijkt dat sommige kinderloze echtparen onnodig dure, niet geteste en onnodige behandelingen krijgen voorgeschreven. BBC1, 21.30-22.00u.

Nuclear secrets: The spy from Moscow. Aflevering in een serie over de keerpunten in de kernwapenwedloop. De Russische kolonel Oleg Penkovsky was een spion voor het Westen vlak voor de Cubacrisis. Hij riskeerde zijn leven om waardevolle informatie aan MI5 en de CIA te leveren. BBC2, 22.00-23.00u.

Hammer and Tickle, The Communist Joke Book. Eerste aflevering van een tweedelige documentaire van Ben Lewis over de rol van humor in de geschiedenis van het communisme. Welke grappen werden er over communisten gemaakt en waar lachten deze mensen zelf om? Met absurdistische sketches, gemanipuleerd archiefmateriaal, animaties en interviews. Ned.2, 23.55-0.45u.

Praatprogramma

Max & Martine. Gast is zanger en acteur Edwin Rutte die al op negenjarige leeftijd te zien was in een speelfilm. Hij werd vooral bekend door de kinderserie De film van Ome Willem. Momenteel speelt hij de rol van Oliver Warbucks in de musical Annie. Ned.2, 17.35-18.25u.

De wereld draait door. Gesprek met oud-tennisser Richard Krajicek die de leukste sportquotes verzamelde in zijn boek Alle Ballen Verzamelen!. Verder pokeraar Marcel Luske en presentatrice Monique Spronk over het nieuwe programma Veronica Poker, waarin bekende Nederlanders worden opgeleid tot professionele pokerspelers. Ned.3, 19.30-20.25u.

Pauw & Witteman. Onder anderen een gesprek met Janneke Schoonhoven, de moeder van Sara en Amar, die een boek schreef over de ontvoering van haar kinderen, minister Gerrit Zalm over het verloop van de formatie en de gebroeders Tuijn die met een roeiboot de Atlantische Oceaan overstaken. Ned.1, 23.00-23.55u.

informatief

Erlebnis Erde: Abenteuer Yukon. Eerste deel van een tweeluik over een tocht op de roemruchte rivier Yukon, die ontspringt in het noordwesten van Canada, door Alaska loopt en uitmondt in de Beringzee. ARD, 20.15-21.00u.

Trawlermen: The storm. Tweede deel van een vijfdelige reportageserie over de vissers van Peterhead in het noordoosten van Schotland. Jimmy Buchan moet beslissen of hij naar huis probeert te komen of de storm op zee moet uitzitten. De jonge kapitein James West van de Fruitful Bough staat voor hetzelfde dilemma. BBC1, 20.30-21.00u.

Survival of the richest. Amerikaans realityprogramma dat de tegenstellingen tussen arm en rijk in beeld brengt. Zeven rijke jongeren met een kapitaal van in totaal 3 miljard dollar, worden gekoppeld aan zeven armlastige leeftijdsgenoten met een schuld van 150.000 dollar. Zes weken lang moeten ‘arm en rijk’ als duo’s opdrachten vervullen in een afvalrace, met als hoofdprijs 200.000 dollar. RTL5, 22.30-23.25u.

Dossier 2300: Als fotografen te ver doorschieten. Over het bekend worden en bekend zijn. Als je eenmaal de sterrenstatus hebt bereikt, stel je opeens prijs op privacy. Sterren zoals acteur Michael Douglas, actrice Julia Roberts, acteur Woody Harrelson en zangeres Marie Osmond pakken de inbreuk op hun privéleven via de rechter aan. RTL4, 22.55-23.55u.

Trust me I’m a healer. Serie over mensen die over geneeskrachtige gaven beschikken. Vanavond met psychisch chirurg Stephen Turoff die een van de populairste paranormaal genezers van Engeland is. BBC2, 23.00-23.30u.

Consument

Radar. Aandacht voor gevaarlijke cv-ketels in de huurwoningen van woningbouwvereniging Mitros in Utrecht, die zoveel koolmonoxide uitstoten dat de bewoners er levensbedreigend ziek van kunnen worden. Verder sportscholen en fitnesscentra die van leden die langdurig ziek of ernstig geblesseerd zijn verlangen dat zij het abonnement gewoon doorbetalen. Moet je betalen of hoeft dat niet? Ned.1, 20.30-21.10u.