Televisie Overige films

* Brodeuses (Eléonore Faucher, 2004, Frankrijk). Krachtig speelfilmdebuut. Heimelijk zwangere Claire ontvlucht haar dorp en vindt onderdak bij de oude, statige naaister, mevrouw Mélikian. In haar huis komen Claires artistieke gaven tot ontplooiing in schitterende borduurwerken. Ook haar gevoelsleven bloeit op, voorzichtig, maar zelfbewust ten slotte. TV5, 18.30-20.15u.

The Long Kiss Goodnight (Renny Harlin, 1996, VS). Gratuit geweld en flauwe grappen kenmerken mislukt vehikel voor Geena Davis, geregisseerd door haar toenmalige echtgenoot. Aan geheugenverlies lijdende modelmoeder wordt beetje bij beetje weer wie ze was: huurmoordenares bij de CIA. SBS6, 20.30-22.30u.

Lautlos (Mennan Yapo, 2004, Dld). Solide thriller. Koele huurmoordenaar Joachim Król ontfermt zich over mysterieuze Nadja Uhl en wordt daardoor kwetsbaar voor uiteenlopende vijanden. ZDF, 22.15-23.40u.