Regen en zacht

Het vrij zonnige en droge weerbeeld maakt de komende dagen plaats voor veel bewolking, af en toe regen en vanaf woensdag flink wat wind. De temperaturen gaan hierbij flink omhoog. Deze verandering heeft te maken met het afnemen van de invloed van een hogedrukgebied dat de afgelopen twee dagen regenstoringen op afstand hield.

Vanaf morgen dringen deze slecht-weergebieden vanaf de oceaan wederom door tot boven onze omgeving. Vanavond en vannacht is het nog droog al neemt de bewolking toe. Het koelt af naar een graad of 5. Morgenochtend gaat het in het noordwesten regenen. Daar regent het de hele dag, maar het regengebied trekt maar heel langzaam zuidoostwaarts, waardoor het in Limburg tot aan de avond droog blijft. Het kwik komt uit op 9 à 10 graden bij een matige tot vrij krachtige zuidzuidwestenwind.

Na een nacht met minimumtemperaturen rond 7 graden en eerst nog af en toe regen, is het woensdagochtend tijdelijk droog. Vooral ’s middags volgen enkele uren regen. Er waait een matige tot, later aan zee, harde zuidwester en het wordt 10 tot 12 graden. Donderdag komen daar nog enkele graden bij en is het extreem zacht met maximumtemperaturen rond 12 à 13 graden. Belangrijker is echter dat er veel regen en veel wind wordt verwacht, mogelijk tot stormkracht aan toe. Ook vrijdag is het winderig en zacht met bij tijden regen