Record Inter: twaalf duels winst op rij

Koploper Internazionale won zaterdag met 3-1 van Torino en vestigde daarmee een record in de Serie A. Niet eerder won een club twaalf keer op rij in de hoogste Italiaanse voetbalklasse. Inter staat nu negen punten voor op AS Roma.

De Braziliaan Adriano bracht in de 24ste minuut met een fraaie kopbal Inter op voorsprong. Fiore bracht de thuisclub na rust nog op gelijke hoogte, maar twee minuten later zette oud-Ajacied Ibrahimovic de koploper weer op voorsprong. Materazzi zorgde in de slotfase voor 3-1 uit een penalty.

Nummer twee AS Roma zag de achterstand op Inter oplopen tot negen punten. Roma leed puntenverlies bij Messina: 1-1. AC Milan zette het nieuwe jaar wel goed in. Onder meer dankzij een doelpunt van Clarence Seedorf won het team van coach Ancelotti met 3-1 van Reggina. Daardoor stijgt Milan naar de negende plaats. In de Serie B verloor Juventus voor het eerst sinds de verplichte degradatie. Het werd 1-0 bij Mantova. Juventus staat nu zesde in de Serie B.

In de Spaanse Primera Division liet Barcelona de kans voorbijgaan om de leiding over te nemen van Sevilla. In de derby tegen Espanyol verloor Barça met 3-1, de tweede nederlaag van het seizoen en de derde wedstrijd op rij die de landskampioen niet wist te winnen. Coach Frank Rijkaard verbrijzelde uit frustratie met zijn vuist het raampje van de dug-out. „Het wordt tijd dat we wakker worden”, reageerde de coach. „Zowel de spelers als de trainers.”

Real Madrid, met de verbannen David Beckham op de tribune, won wel. Ruud van Nistelrooy zorgde voor het enige doelpunt in het duel met Zaragoza.

In de Premier League lieten Manchester United en Chelsea geen steken vallen. United versloeg Aston Villa met 3-1. Voor het team van Martin O’Neill was het de twaalfde wedstrijd op rij zonder zege, de langste reeks in twintig jaar. Chelsea, waar de geruchten over een vertrek van coach José Mourinho steeds harder klinken, won van Wigan met 4-0.

Tottenham Hotspur, de tegenstander van Feyenoord in het UEFA-Cuptoernooi, leed een pijnlijke nederlaag. Martin Jol zag zijn ploeg in eigen stadion met 3-2 verliezen van Newcastle United.

In de Belgische bekercompetitie zorgden de tweedeklassers voor spektakel. KV Mechelen schakelde in de achtste finales bekerhouder Zulte-Waregem uit met 1-0. Ook Royal Antwerp en KV Kortrijk behaalden de kwartfinales. Antwerp won uit bij SK Lierse (4-1), Kortrijk won thuis met 4-2 van Sint-Truiden, het team van de Nederlandse coach Henk Houwaart. (ANP)