Radio Voorkeur

Desmet live. Gesprek over het toneelstuk Londen, Jeruzalem en Shanghai met schrijver Eric de Vroedt en artistiek coördinator Steven Peters. In het stuk worden de sociale, politieke en culturele structuur van drie wereldsteden belicht. Radio 5, 18.02-19.50u.

Kunststof. Schrijver Bernlef vertelt over zijn nieuwe roman Op slot, een boek over ouderdom, kunst en een gedoemde liefde. Radio 1, 19.04-20.00u.

Componist van de week. Deze week aandacht voor de honderdste geboortedag van Henk Badings (1907-1987), een op Java geboren Nederlandse componist, die op zijn achtste naar Nederland kwam. Voor de Tweede Wereldoorlog werd zijn muziek uitgevoerd door de belangrijkste orkesten, maar doordat hij zich tijdens de oorlog inzette voor de Kultuurkamer, viel hij in 1945 in ongenade. Radio 4, 19.30-20.00u.

De avonden. Menno Wigman vertelt over zijn boek Het gesticht. Drie maanden Den Dolder waar hij in 2005 als ‘writer in residence’ verbleef en op zoek ging naar de poëzie van de kliniekbewoners. Concertzender, 20.00-22.00u.