Poli huilbaby’s succes

Ziekenhuis Rijnstate in Arnhem heeft succes met een speciaal polikliniekspreekuur voor ouders van huilbaby's. Begeleiding en adviezen zorgen er in veel gevallen voor dat het probleem na ongeveer een maand is opgelost, blijkt nu de poli ruim een jaar open is.

Volgens het ziekenhuis is er sprake van een echte huilbaby als een kindje meer dan drie uur per dag gedurende meer dan drie dagen in de week over een periode van meer dan drie weken huilt. Als ouders via hun huisarts of het consultatiebureau op de huilbabypoli terechtkomen, hebben ze volgens het ziekenhuis zelf al een hele reeks maatregelen uitgeprobeerd, omdat ze niet alleen bezorgd zijn over het gehuil, maar er ook horendol van worden.

De huilbabypoli voorziet in een grote behoefte, blijkt uit de cijfers. Honderden ouders met huilende kindjes meldden zich vorig jaar. Besloten is daarom de speciale poli voor onbepaalde tijd in stand te houden. De polikliniek heeft in principe een regionale functie, aldus het ziekenhuis. (ANP)