Olympische Spelen (2)

Meervoudig Olympisch- en wereldkampioene tafeltennis Deng Yaping,is aangesteld als hoofd van het managementteam van het Olympisch dorp. Volgens de staatskrant ‘China Daily’ zal ze deze week haar intrek nemen in haar kantoor. De afdeling die door Deng Yaping wordt geleid, is verantwoordelijk voor de voortgang van de bouw van het Olympisch dorp en de voorbereidingen

Meervoudig Olympisch- en wereldkampioene tafeltennis Deng Yaping,is aangesteld als hoofd van het managementteam van het Olympisch dorp.
Volgens de staatskrant ‘China Daily’ zal ze deze week haar intrek nemen in haar kantoor.
De afdeling die door Deng Yaping wordt geleid, is verantwoordelijk voor de voortgang van de bouw van het Olympisch dorp en de voorbereidingen op de komst van de atleten.
Volgens een official van BOCOG (Beijing Olympisch Organisatie Comité) werd Deng voor de functie uitverkoren vanwege haar enorme dosis internationale ervaring.
Het feit dat Deng vloeiend Engels spreekt, gaf uiteindelijk de doorslag voor haar nominatie.
Deng Yaping, die sinds haar tienerjaren reeds uithangbord is van de Communistische Partij, studeerde na haar sportcarriere economie en Engels aan de Universiteit van Cambridge.
De uitreiking van haar bul werd rechtstreeks op de televisie door zevenhonderd miljoen Chinezen gevolgd. De één meter zesenvijftig lange Deng Yaping is één van de meest bekende vrouwen van China. Ze is lid van het IOC, het COC (Chinees Olympisch Comité) en BOCOG.

    • Bettine Vriesekoop