Olympische Spelen (1)

De vijf mascottes van de Olympische Spelen genaamd ‘Friendlies’ heten sinds een aantal maanden ‘Lucky Babies’, een letterlijke vertaling van de Chinese fonetische naam ‘Fuwa’ waaronder de mascottes vanaf nu in China bekend zijn. Alle ‘Friendlies’ zijn uit de schappen genomen en vervangen door ‘Fuwas.’ Het organisatiecommite denkt dat de naam ‘Fuwa’ commerciëler is en

De vijf mascottes van de Olympische Spelen genaamd ‘Friendlies’ heten sinds een aantal maanden ‘Lucky Babies’, een letterlijke vertaling van de Chinese fonetische naam ‘Fuwa’ waaronder de mascottes vanaf nu in China bekend zijn.
Alle ‘Friendlies’ zijn uit de schappen genomen en vervangen door ‘Fuwas.’
Het organisatiecommite denkt dat de naam ‘Fuwa’ commerciëler is en bovendien toegankelijker voor Chinezen zelf.
De vijf mascottes van de Olympische Spelen zijn stripfiguren: een vis (Beibei), een panda (Jingjing), de Olympische vlam (Huanhuan) een Tibetaanse antilope (Yingying) en een zwaluw (Nini). De mascottes beelden respectievelijk zee,bos,vuur,aarde, en lucht uit.
De eerste lettergreep van elke naam vormt in het Chinees de zin: Beijing Huan Ying Ni dat letterlijk betekent: Beijing verwelkomt je.

    • Bettine Vriesekoop