Mountainbiker Capelle wint in winderig Egmond

Mountainbiker Capelle wint in winderig Egmond Egmond. De Belg Andy Capelle was zaterdag de snelste mountainbiker bij de negende editie van de strandrace Egmond-Pier-Egmond. Hij passeerde na 36 kilometer strand en duinen de finish op de Egmondse boulevard in 1 uur, 11 minuten en 33 seconden. Capelle, die in 2003 ook al zegevierde, had acht seconden voorsprong op Bart Brentjens, die net iets sneller was dan Matthijs Wagenaar. Bij de vrouwen kwam Ariëlle van Meurs als eerste over de finish. Haar winnende tijd was 1,22.23. Riikka Kelja eindigde als tweede, triatlete Ingrid van Lubek arriveerde als derde op de boulevard. Egmond-Pier-Egmond is de grootste strandrace voor mountainbikers van West-Europa. De editie van afgelopen zaterdag telde –bij windkracht vijf– ongeveer 2.500 deelnemers. Foto Rien Zilvold egmond aan zee atb wedstrijd foto rien zilvold
Mountainbiker Capelle wint in winderig Egmond Egmond. De Belg Andy Capelle was zaterdag de snelste mountainbiker bij de negende editie van de strandrace Egmond-Pier-Egmond. Hij passeerde na 36 kilometer strand en duinen de finish op de Egmondse boulevard in 1 uur, 11 minuten en 33 seconden. Capelle, die in 2003 ook al zegevierde, had acht seconden voorsprong op Bart Brentjens, die net iets sneller was dan Matthijs Wagenaar. Bij de vrouwen kwam Ariëlle van Meurs als eerste over de finish. Haar winnende tijd was 1,22.23. Riikka Kelja eindigde als tweede, triatlete Ingrid van Lubek arriveerde als derde op de boulevard. Egmond-Pier-Egmond is de grootste strandrace voor mountainbikers van West-Europa. De editie van afgelopen zaterdag telde –bij windkracht vijf– ongeveer 2.500 deelnemers. Foto Rien Zilvold egmond aan zee atb wedstrijd foto rien zilvold Zilvold, Rien