‘Mooie auto, nog wel veel sleutelwerk’

De Ferrari-coureurs Felipe Massa en Kimi Raikkonen mochten de nieuwe F2007 gisteren bewonderen.

De 53ste versie van de F1-wagen van Ferrari is klaar, een ploeg van negenhonderd medewerkers heeft de klus geklaard. Nu is het aan Felipe Massa en nieuwkomer Kimi Raikkonen om er resultaten mee te behalen.

En, wat vinden jullie ervan?

Massa: „Echt mooi. We hebben nog veel sleutelwerk, maar het is een prachtige wagen. De zitpositie is iets anders, maar dat levert geen problemen op. We moeten nu gewoon zo veel mogelijk kilometers maken om aan de wagen te wennen.”

Raikkonen: „Bijzonder mooi. Het was een genot om de wagen te zien rijden en ik sta te popelen om zelf rondjes te rijden, na drie maanden rust. Ik hoorde al dat de grip wat minder is door de nieuwe banden, maar daar wennen we wel aan.”

Rekenen jullie nog op de hulp van Michael Schumacher?

Massa: „Heel zeker, en hij kijkt ook erg uit naar zijn nieuwe rol. Hij heeft een schat aan ervaring en wil die delen met het team. Ons doel is om de Ferrari’s op de eerste twee plaatsen te krijgen.”

Hoe verloopt de samenwerking met Kimi Raikkonen?

Massa: „We kennen elkaar nog niet zo goed, maar het begin was goed en ik weet zeker dat de samenwerking even vlot zal verlopen als met Michael vorig jaar. Onze rivalen zijn zeer sterk, daarom is het belangrijk veel gegevens uit te wisselen om samen sterker te worden.”

Kimi, hoe bevalt het bij Ferrari?

Raikkonen: „Zeer positief. Ik ben zeer goed ontvangen en hier op Maranello (de thuisbasis van Ferrari, red.) gaat iedereen zeer amicaal met elkaar om. De sfeer is heel erg ontspannen en ik heb zo al heel veel bijgeleerd over het team. Ik wil niet vergelijken met McLaren, maar ik ben blij dat ik de stap heb gezet. Ik hoop dat ik in deze wagen komend seizoen kan meestrijden om de wereldtitel.”

Doe je iets speciaals om de integratie vlot te laten verlopen?

Raikkonen: „Niet echt, ik bekijk het stap voor stap. Ik ben niet van plan om mijn manier van leven drastisch te veranderen, maar doe er alles aan om zo vlot mogelijk samen te werken.” (AFP)