Midas Dekkers stopt na 27 jaar met Vroege Vogels

Hilversum, 15 januari. Schrijver en bioloog Midas Dekkers stopt volgende maand met zijn gesproken column voor het VARA-radioprogramma Vroege Vogels. De bioloog verzorgde 27 jaar lang de column in het natuurprogramma. ”Aan de ene kant is het leuk, omdat het je verplicht een keer per week je hersenen aan het werk te zetten”, lichtte Dekkers zijn beslissing toe. ”Maar ik ben nu bijna 61 en ik hoop nog een paar dingen te kunnen doen voor ik doodga. Iedere gelezen column leg ik in een laatje. Dat laatje is vol.” Dekkers draagt zijn laatste column voor op 11 februari. Bij wijze van afscheid zal het programma dan worden uitgezonden vanuit zijn woning in Weesp. De VARA noemde het vertrek van Dekkers ”erg jammer” en zei nog niet te weten wie de column overneemt.