Mechanische moederhand

Terrah zocht in de archieven naar opmerkelijke patenten.

Zoals deze uit 1971, om ouders te ontlasten.

Vandaag om de serie te beginnen een 36 jaar oude uitvinding die nog niets aan actualiteit heeft ingeboet. Tweeverdieners hadden het druk en hebben het druk. Tel daarbij op de zorg voor een aandacht eisend kind en het is duidelijk dat men handen te kort komt.

De mechanische moederhand neemt een deel van de ouderlijke taken over. Het aan de bedrand te bevestigen elektrisch aangedreven handvormig voorwerp ‘klopt’ met zachte klapjes de kleine in slaap zonder diens ouders te storen tijdens hun welverdiende nachtrust.

Wat minder actueel is de uitvoering van het apparaat, het bezit geen enkele instellingsmogelijkheid; eenmaal aangezet blijft het de hele nacht meppen. Zoveel liefkozingen kan geen enkele baby aan. Ook de bewegelijke junior loopt zo zijn risico’s. Wat bij het inslapen nog gemoedelijke achterwerk-klapjes waren, bezorgt de rondwentelende kleine verderop in de nacht wellicht oorvijgen.

Een hedendaagse moedermachine zou ongetwijfeld geavanceerder over de slapende waken, middels een computergestuurd babyvriendelijk programma met variabele ‘slagkracht’. Of toch maar wat minder werken?

Meer over Terrah op www.terrah.net/terrahtimes