Man on the Moon

Jim Carrey in Man on the Moon. Man on the Moon Year: 1999 Director: Milos Forman Jim Carrey
Jim Carrey in Man on the Moon. Man on the Moon Year: 1999 Director: Milos Forman Jim Carrey PHOTOS12

Absurde film over het absurde leven van absurde komiek Andy Kaufman. Perfect gespeeld door Jim Carrey, die na een reeks hysterische en platte komedies kennelijk toe was aan intelligenter werk, zoals The Truman Show en deze. Carrey speelt de compromisloze komiek Andy Kaufman die optreedt in zaaltjes en zelden iemand aan het lachen krijgt, maar dat zo briljant doet dat een impresario in het publiek (Danny DeVito) toch interesse krijgt.Hij weet Kaufman in de populaire sit-com Taxi te krijgen, waar hij als de onnozele gastarbeider Latka de show steelt. In ruil voor zijn succes eist Kaufman nu dat ook de weerzinwekkende komiek Tony Clifton op tv komt. Maar wie is Tony Clifton? Man on the Moon, van de voormalige Tsjech Milos Forman, is net zo vaak wel en niet verschrikkelijk grappig als Kaufman zelf was en laat de kijker in verwarring achter.

(Milos Forman, 1999, VS/GB/D/Japan), BBC 1, 0.35-2.30u.