Internet Voorkeur

Downing Street 10. Even een kijkje nemen in het huis van de Britse premier Tony Blair. Het kan. De woning op Downing Street 10 is vooral bekend van de voordeur en de plek waar hij de pers te woord staat en gasten ontvangt. Blair heeft zijn website uitgerust met podcasts, online interviews en webchats. Nu kunnen internetters ook een virtuele rondleiding krijgen. De bezoeker kan achter deze deur interieur en stijl van de officiële vertrekken in het pand bekijken. Zo is de welkomsthal te zien, het trappenhuis, de kabinetskamer, een kleine en een grote zaal voor staatsdiners en enkele zitkamers. Via een klik met de muis is informatie op te vragen over de verschillende voorwerpen zoals klokken, kroonluchters, kandelaars, schilderijen, boeken en kasten die in de ruimtes te zien zijn. Ook krijgen we een idee over wie er allemaal hebben gewoond in het meer dan 250 jaar oude huis dat het centrum van de Britse regering is. En ook kunnen we in de uitgebreide informatie lezen dat Winston Churchill het muziekmechanisme van de staartklok in de hal stil heeft laten leggen omdat het geluid hem irriteerde. Kortom een aardige geste van de Britse premier om internetkijkers toe te staan de sfeer in zijn ambtswoning te proeven.

Zie: www.number-10.gov.uk/output/Page41.asp