een weekeinde vol voetbal

Door late doelpunten van Glen Salmon en Mike Zonneveld heeft NAC Breda gisteren met 2-0 gewonnen van Willem II. Lang leek het competitieduel in Tilburg op een doelpuntloos gelijkspel af te stevenen. In de 84ste minuut maakte de van FC Groningen overgekomen Salmon echter de 1-0. Zonneveld besliste de derby in de 90ste minuut: 2-0.

PSV moet verder zoeken naar een aanvaller. De Eindhovense club probeerde de laatste dagen Albert Luque los te weken bij Newcastle United, maar de Engelse club bleek daar uiteindelijk niets voor te voelen. PSV heeft gisteren tijdens het trainingskamp in het Spaanse La Manga een oefenwedstrijd tegen 1. FC Köln verloren. De club uit de Duitse Tweede Bundesliga was met 2-0 te sterk. Voor ongeveer 500 toeschouwers maakte Fabio Luciano beide doelpunten.

David Beckham speelt nooit meer voor Real Madrid, aldus zijn coach Fabio Capello. De oefenmeester vertelde op een persconferentie dat Beckham, die afgelopen week bekendmaakte dat hij de komende vijf seizoenen voor Los Angeles Galaxy gaat spelen, niet langer in zijn plannen voorkomt. De voormalig Engels international gaat in Amerika meer dan 200 miljoen euro verdienen. Capello: „Zijn beslissing om voor zo’n groot bedrag in Los Angeles te gaan spelen, betekent dat we niet langer op hem kunnen rekenen, alhoewel hij een goede professional is. Maar voor ons zal hij niet meer spelen.”

Barcelona heeft de stadsderby tegen Espanyol verloren met 3-1. De ploeg van trainer Frank Rijkaard leed de tweede nederlaag van het seizoen en verspeelde de kans om de koppositie in de Spaanse competitie over te nemen van Sevilla. Het was de derde wedstrijd op rij die de ploeg niet wist te winnen. „Het wordt tijd dat we wakker worden”, reageerde Rijkaard. „Zowel de spelers als de trainers.” Valencia deed goede zaken door met 3-0 van Levante te winnen. De club nestelde zich daardoor op de derde plaats.

De Italiaanse koploper Internazionale heeft een nieuw record gevestigd in de Serie A. De ploeg van trainer Roberto Mancini won met 3-1 van Torino en dat was de twaalfde competitiezege op rij. Een dergelijke zegereeks was niet eerder behaald door een Italiaanse club. Inter heeft tien punten meer dan AS Roma.

Juventus heeft voor het eerst sinds de verplichte degradatie naar de Serie B een duel verloren. Mantova bracht de club de eerste nederlaag toe: 1-0. Daardoor zakt Juventus op de ranglijst naar de zesde plaats, op drie punten achterstand van koploper Napoli. Juve, dat de competitie in de Serie B begon met negen punten achterstand wegens de betrokkenheid in een omkoopschandaal, heeft nog wel één duel tegoed.

Arjen Robben heeft gescoord bij zijn rentree in het eerste elftal van Chelsea. De Nederlandse international ontbrak de laatste weken door een hamstringblessure. Tegen Wigan Athletic was hij weer eens succesvol; hij maakte de tweede treffer en speelde een grote rol bij de derde. In de 70ste minuut gaf hij een voorzet waarna doelman Chris Kirkland van Wigan de bal zo slecht verwerkte dat het een goal werd. Chelsea won met 4-0. Behalve Robben speelde ook Salomon Kalou in de basis. Beiden werden tien minuten voor tijd gewisseld. Denny Landzaat kwam aan de kant van Wigan niet verder dan een invalbeurt.

Koploper Manchester United, was in Old Trafford met 3-1 te sterk voor Aston Villa, waar Wilfred Bouma de eerste helft meespeelde. In die fase liep Manchester uit naar 3-0, door onder meer een doelpunt van oud-PSV’er Ji-Sung Park. Arsenal versloeg Blackburn Rovers met 2-0, met treffers van Kolo Touré en Thierry Henry. De ploeg uit Londen, met Robin van Persie in de basis, speelde al vanaf de twaalfde minuut met tien man, nadat Gilberto Silva van het veld was gestuurd. André Ooijer speelde bij Blackburn bijna een uur.

Liverpool, dat de afgelopen week door Arsenal zowel uit de FA Cup als uit de League Cup werd gestoten, had geen moeite met Watford. De nummer drie van de Premier League won met 3-0 van de hekkensluiter van de competitie. Dirk Kuijt stond bij Liverpool 77 in de basis. Jimmy Floyd Hasselbaink maakte voor Charlton Athletic de openingsgoal tegen Middlesbrough. Dat was niet genoeg voor de zege. Middlesbrough was uiteindelijk met 3-1 te sterk.

De Kameroener Roger Milla is uitgeroepen tot beste Afrikaanse voetballer van de laatste vijftig jaar. De verkiezing was uitgeschreven door de Afrikaanse voetbalbond. Milla hield de Egyptenaren Mahmoud El Khatib en Hossam Hassan achter zich. Samuel Eto’o, landgenoot van Milla, eindigde als vierde voor de Ghanees Abedi Pelé.

Valenciennes heeft in de Franse Ligue 1 met 2-1 gewonnen van Paris Saint-Germain. Oud-Feyenoorder Patrick Paauwe haalde het eind van de wedstrijd niet. De middenvelder ontving vlak na rust zijn tweede gele kaart. Door de nederlaag blijft PSG in de degradatiezone. Koploper Olympique Lyon leed een zeldzame nederlaag bij Toulouse. Mede door een goal van oud-Feyenoorder Johan Elmander won Toulouse met 2-0. Lyon kon zich het puntenverlies permiteren. De voorsprong op nummer twee Lens is nog altijd veertien punten.