De politie vraagt uw aandacht voor het volgende

cd rock Green Hornet, So Much to Give Excelsior
cd rock Green Hornet, So Much to Give Excelsior

cd rock

Green Hornet, So Much to Give

Excelsior

Een spookrijder heeft vorige week donderdag op de A7 in de richting van Groningen een verkeerschaos aangericht. Een groen voertuig reed met een rotvaart tegen het verkeer in en veroorzaakte daarbij verschillende aanrijdingen.

Na een nachtelijke achtervolging trof de politie drie verdachte mannen van middelbare leeftijd aan op een podium van het festival Eurosonic. ‘I gotta do it’, zou Olaf V.(eenstra) daar tijdens een zweterig optreden hebben geschreeuwd, gevolgd door ‘I’ll testify! My style is high!’

De rest van zijn verklaring, zo liet de politie weten, was onverstaanbaar doordat ze door de overige verdachten, Koos B.(org) en André D.(odde), met behulp van een sober drumstel en afgetuigd orgel werd overstemd. Niet alle nummers bevatten teksten, aldus een politiewoordvoerder. Soms scheurde een overstuurde mondharmonica door merg en been.

Het basloze trio zou zich Green Hornet noemen en eerder afzonderlijk hebben geopereerd in Groningse bendes als The Firebirds en The Beavers. Deskundigen omschrijven de muziek, die is verschenen op hun derde plaat So Much to Give, als een uitstekende kruising van rauwe garagerock, panische psychedelica en opgefokte rockabilly en sluiten niet uit dat het trio is beïnvloed door John Spencer Blues Explosion en Oblivians.

In het kader van het onderzoek doet de politie geen verdere mededelingen.

Frank Provoost

    • Frank Provoost