Bode Miller bij beste skiërs wereldbekerwedstrijden

De Amerikaanse skiër Bode Miller behaalde zaterdag, tijdens de afdaling in Wengen, zijn 25ste overwinning in een wereldbekerwedstrijd. Daarmee voegde hij zich bij de tien succesvolste skiërs in het circuit.

In de toptien van winnaars staat Miller op een negende plaats, overigens ver verwijderd van de Zweed Ingemar Stenmark, die de ranglijst aanvoert met 86 zeges.

Millers jubileumzege in Zwitserland was er een van uitzonderlijke klasse. De 29-jarige Amerikaan won de Lauberhornrennen, met een lengte van bijna 4,5 kilometer de langste wereldbekerafdaling, met bijna een seconde voorsprong op de Zwitser Didier Cuche. Miller bereikte in Wengen een topsnelheid van iets meer dan 144 km/u en kwam na de traditionele sprong kort voor de finish ten val, waarna hij op zijn buik de eindstreep passeerde. Vanwege de hoge temperaturen waren de omstandigheden in Wengen zwaar.