90.000 Maleisiërs op de vlucht voor water

Kuala Lumpur. Meer dan 90.000 mensen zijn geëvacueerd uit het zuiden van Maleisië na een tweede reeks overstromingen. Dat hebben Maleisische functionarissen gisteren bekend gemaakt. De nieuwe overstromingen in de zuidelijke staat Johor komen op het moment dat veel geëvacueerden zijn teruggekeerd uit opvangkampen. Daar waren ze in december naartoe verhuisd nadat hevige regenval grote rivieren in Zuid-Maleisië had doen overstromen. Toen kwamen 17 mensen om het leven, en werden talloze wegen en bruggen onbruikbaar. Door het nieuwe noodweer staan grote delen van Johor, de staat die grenst aan Singapore, al vier dagen onder water. Er zijn 355 opvangcentra ingericht in hoger gelegen gebieden om de ontheemden op te vangen. Voor de komende dagen wordt meer neerslag voorspeld.