Litvinenko, the movie

In Hollywood is een race gaande: wie krijg de rechten op leven en dood van polonium-slachtoffer Aleksandr Litvinenko? Johnny Depp popelt om in groene pyjama ’the bastards got me’ te mogen fluisteren. Depp weet prima raad met bezeten,  vervreemde karakters en was al eerder kaal. Voorts schijnt Michael Mann het leven van Litvinenko graag te regisseren. Hij is sinds Miami Vice de master of cool,

DeadMansChest.jpgIn Hollywood is een race gaande: wie krijg de rechten op leven en dood van polonium-slachtoffer Aleksandr Litvinenko? Johnny Depp popelt om in groene pyjama ’the bastards got me’ te mogen fluisteren. Depp weet prima raad met bezeten,  vervreemde karakters en was al eerder kaal.

Voorts schijnt Michael Mann het leven van Litvinenko graag te regisseren. Hij is sinds Miami Vice de master of cool, maar in mijn ogen iets minder geschikt om het paranoïde doolhof van Litvinenko’s leven te verfilmen.  Want ‘Litvinenko, the movie’ moet een paranoïde thriller worden. Wie speelt wie? Hieronder mijn dreamcast voor de film: klikt u maar op de namen. 

Aleksander Litvinenko    Mario Scaramella    Boris Berezovsky    Vladimir Poetin    Achmed Zakajev   Maria Litvinenko    Dmitri Kovtoen    Aleksandr Loegovoi   Igor the Poisoner 

De regisseur: iets moeilijker. Hij ligt natuurlijk voor de hand. En sinds deze film weet ik dat hij het ook dat kan … (Producers heb ik ook al!) 

Misschien denkt u er heel anders over. Roept u maar … 

    • Coen van Zwol