Toeristen zoeken naar sneeuw

Toeristen zoeken naar sneeuw Wengen, 13 jan. Toeristen in het Zwitserse Wengen bekijken op 1.500 meter hoogte een vrijwel sneeuwloze helling. Hier zouden dezer dagen skiwedstrijden worden gehouden. De afdaling door de mannen, die gisteren op het programma stond, moest worden afgelast. Op veel plaatsen in de Alpen is door het warme weer een gebrek aan sneeuw. Wintersportgebieden gebruiken sneeuwkanonnen om skipistes toegankelijk te maken. Duitse en Oostenrijkse media melden dat kunstsneeuw tot meer ongelukken leidt. De sneeuw verandert gemakkelijk in ijs en is daardoor gladder. Doordat de sneeuwlaag dunner is, is de kans om bij een val op rotsachtige bodem terecht te komen groter geworden. Ook zijn de pistes kleiner, waardoor skiërs sneller met elkaar botsen. Foto AFP Tourist sit on a ski lift 12 January 2007 above Wengen, a Swiss winter resort situated at 1,500 meters of altitude. Lack of snow across Europe has affected ski resort workers, layed off by their employers. The World Cup super-combined event was cancelled in Wengen due to warm weather and heavy winds. In Italy, the world freestyle ski championships, due to take place 22 to 27 January 2007 in Campo Imperatore, also has been cancelled as temperatures are around 10 degrees Celcius (50 Fahrenheit). AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI AFP