Televisie Film van de dag

Frank Sinatra en Gene Kelly in Take Me Out to the Ball Game. Frank Sinatra, left and Gene Kelly combined their talents in a 1949 photo of a scene from "Take Me Out To The Ball Game." Kelly, the dancer and choreographer who brought his athletic grace and Irish charm to movie musicals of the 1940s and '50s, died Friday, Feb 2, 1996. He was 83. (AP Photo, file) Associated Press

Take Me Out to the Ball Game. De op 23 november 2006 overleden Betty Comden vormde samen met Adolph Green decennialang een duo dat scenario’s, liedjes en libretto’s schreef voor Broadway- en Hollywoodmusicals. Ze zijn wellicht het meest bekend door hun script voor Singin’ in the Rain (1952), volgens velen de beste musical ooit gemaakt. Ze schreven ook de teksten voor Take Me Out to the Ball Game, de musical waar Gene Kelly, Frank Sinatra en Jules Munshin hun medewerking aan verleenden. De drie speelden vlak erna opnieuw samen in On the Town, de bekendere film waarvoor Comden en Green teksten schreven op muziek van Leonard Bernstein. Take Me Out to the Ball Game biedt heerlijk vermaak. Kelly, Sinatra en Munshin spelen drie honkballers die vrezen voor hun bestaan als hun club wordt overgenomen. Als de nieuwe eigenaar echter een vrouw blijkt…(Busby Berkeley, 1949, VS), België 1, 14.00-15.30u.

André Waardenburg

    • André Waardenburg