Radio Voorkeur

Opium. Mensje van Keulen praat over haar nieuwe roman De laatste Gasten die zich afspeelt in de jaren zeventig. Verder theatermaker Hans Thissen over zijn muziekvoorstelling over de Franse alleskunner Boris Vian, die onder het pseudoniem Vernon Sullivan romans schreef. En publicist en sociaal geograaf Jelle Leenes over zijn boek Einde weg waarin hij bewoners portretteert die aan het uiteinde van een openbare weg wonen. The Amazing Stroopwafels spelen muziek van hun nieuwe cd Strooptocht. Radio 1, 19.04-20.00u.

Radio Atelier: Herhaling uit vorig jaar van het verhaal Gele laarsen van Linde Merckpoel dat winnaar werd van de Radio 747-publieksprijs. Het is een gesprek over Katrien, een meisje dat in 1975 op 10-jarige leeftijd werd doodgereden. De man die haar doodreed vertelt over het dramatisch ongeval. Radio 1, 21.04-22.00u.

Verum bonum pulchrum. Gesprek met gastconservator Charlotte Huygens over de tentoonstelling Istanbul die een blik gunt in de geschiedenis van het Ottomaanse rijk en daarmee de islamitische cultuur. Radio 5, 23.00-24.00u.