Radio Voorkeur

Goudmijn. De aanbieding van 605 persoonlijke verhalen van luisteraars over nummers uit de Top 2000 aan het Nationaal Archief en de tien beste verhalen voorgelezen door Radio 2-presentatoren. Bij elkaar geven deze ‘tijdsdocumenten’ een gevarieerd beeld van de afgelopen decennia. De verhalen zijn te lezen op de site www.radio2.nl. Radio 2, 14.02-16.00u.

Opium. Actrice Tamar van den Dop vertelt over haar debuutfilm Blind en de novelle die zij op basis van het scenario samen met schrijver Thomas Verbogt schreef. Verder schrijver en essayist Cyrille Offermans over de tekeningen van Lucebert en kunstenares Ans Markus over de Nederlandse vertaling van het boek Gala / Dalì, biografie van een surrealistisch echtpaar. Radio 1, 19.04-20.00u.

Šimek ’s nachts. Filosoof en arts Hugo Verbrugh (1937) vertelt over zijn geloof in reïncarnatie. Het wetenschappelijk bewijs voor het bestaan ervan is nog niet mogelijk, maar dat zal, volgens hem, zeker komen. Šimek wil weten hoe wetenschap en reïncarnatie zich met elkaar laten verenigen. Radio 1, 0.04-1.00u.