Panacea: Ink Is My Drink

Panacea: Ink Is My Drink (Rawkus) ****

Panacea:Ink Is My Drink(Rawkus)

Meestal rapt Raw Poetic nauwelijks maar ratelt hij, in een eindeloze rappe cadans, snel en panisch maar ook dromerig, als iemand die al zijn associaties en gedachtegangen de wereld in wil slingeren voordat ze vervliegen. Hij vuurt maar door, met zijn unieke timing en doordenderende raps die dwars tegen de muziek in de aandacht grijpen. Het is alsof hij in rap tempo al zijn dromen probeert na te vertellen; over de wereld die hij als zijn huis beschouwt; over zijn worsteling te overleven als eigenzinnige kunstenaar in een cultuur vol poses en uiterlijk vertoon.

Producer K-Murdock zit ondertussen ontspannen onderuit achter zijn apparatuur en creëert met een regenwoud aan breaks en broeierige samples zijn eigen boeiende droomwereld. Rond een jazzy trompetje, een stukje galmende piano of een versnelde soulsample brouwt hij ontspannen en afwisselende producties die binnen een seconde van lieflijk en fijntjes schieten naar hard pompende drums met scratches en een stevige baslijn.

Saul van Stapele

    • Saul van Stapele