Is Man

Is Man Toneel De voorstelling Is Man gaat over een man die uit eerwraak zijn vrouw en dochter heeft vermoord, gezien door de ogen van zijn zoon. Schrijfster en regisseur Adelheid Roosen baseert zich op interviews met werkelijke betrokkenen. „Youssef Sjoerd Idilbi lukt het niet om contact met het publiek te leggen. We moeten het stellen met een verteller die schippert en een acteur die niet weet waar hij staat. [...] Omdat Roosen vrede tussen wel en niet-moslims wil stichten zwakt zij de vrouwenhaat in haar vertelling af. [...] Meer dan medelijden wekt Is Man verontwaardiging. [...] Dat kan toch niet de bedoeling van Roosen zijn geweest.” Anneriek de Jong, 8 januari 2006 Tournee t/m 11/4. Inl: 020-4211221, www.bostheaterproducties.nl Is Man Toneel De voorstelling Is Man gaat over een man die uit eerwraak zijn vrouw en dochter heeft vermoord, gezien door de ogen van zijn zoon. Schrijfster en regisseur Adelheid Roosen baseert zich op interviews met werkelijke betrokkenen. „Youssef Sjoerd Idilbi lukt het niet om contact met het publiek te leggen. We moeten het stellen met een verteller die schippert en een acteur die niet weet waar hij staat. [...] Omdat Roosen vrede tussen wel en niet-moslims wil stichten zwakt zij de vrouwenhaat in haar vertelling af. [...] Meer dan medelijden wekt Is Man verontwaardiging. [...] Dat kan toch niet de bedoeling van Roosen zijn geweest.” Anneriek de Jong, 8 januari 2006 Tournee t/m 11/4. Inl: 020-4211221, www.bostheaterproducties.nl

De voorstelling Is Man gaat over een man die uit eerwraak zijn vrouw en dochter heeft vermoord, gezien door de ogen van zijn zoon. Schrijfster en regisseur Adelheid Roosen baseert zich op interviews met werkelijke betrokkenen.

„Youssef Sjoerd Idilbi lukt het niet om contact met het publiek te leggen. We moeten het stellen met een verteller die schippert en een acteur die niet weet waar hij staat. [...] Omdat Roosen vrede tussen wel en niet-moslims wil stichten zwakt zij de vrouwenhaat in haar vertelling af. [...] Meer dan medelijden wekt Is Man verontwaardiging. [...] Dat kan toch niet de bedoeling van Roosen zijn geweest.”

Anneriek de Jong, 8 januari 2006

Tournee t/m 11/4. Inl: 020-4211221, www.bostheaterproducties.nl