Geleidelijk frisser

Het zeer zachte en vrij winderige weerbeeld gaat de komende dagen tijdelijk plaats maken voor een minder zacht en rustiger weertype. Daarbij komt geleidelijk ook meer ruimte voor de zon. Deze ontwikkeling heeft te maken met toenemende invloed van een hogedrukgebied boven Zuid-Europa.

Vanaf dinsdag trekt het hogedrukgebied zich langzaam terug en gaan regenstoringen het weerbeeld bepalen. Voorafgaand aan de weersverbetering van morgen, trekt vanavond en vannacht vanuit het noordwesten een gebied met buiige regen over. Het blijft stevig waaien en het koelt af tot een graad of 7.

Morgen is het droog en in de loop van de middag begint onder invloed van het uitbreidende hogedrukgebied de bewolking te breken. De eerst west tot zuidwestenwind neemt daarbij af en kwik komt uit op 9 à 10 graden.

In de nacht naar maandag staat landinwaarts nog maar weinig wind en koelt het flink af, bij voldoende opklaringen tot rond het vriespunt.

Vervolgens schijnt maandag overdag naar verwachting de zon regelmatig en is het droog. De nacht naar dinsdag zijn er nog steeds opklaringen en wordt het opnieuw fris, maar in de loop van dinsdag overdag komt er meer bewolking en gaat het regenen. De temperaturen komen maandag uit rond 7, dinsdag rond 8 graden.

In de tweede helft van de week volgt meer regen en bovendien gaat het ook weer stevig waaien bij maximumtemperaturen tussen 10 en 12 graden.