DR. SIGMUND FREUD REED SCHEVE SCHAATS

Het was lang een gerucht, maar nu lijkt het bewijs gevonden: Sigmund Freud had een affaire met zijn schoonzuster Minna. In hotel Schweizerhaus in Maloja in de Zwitserse Alpen is een oud gastenboek gevonden, waaruit geconcludeerd kan worden dat de Weense psychoanalyticus aan het eind van de negentiende eeuw een kamer (en een bed) deelde met Minna. Freud was zonder zijn vrouw op reis en toch tekende hij in het gastenboek op 13 augustus 1898 met `Dr Sigm Freud u Frau`. De Duitse schrijver Franz Maciejewski, bezig met een boek over Freud, stuitte tijdens zijn onderzoek op het register. ”Eindelijk hard bewijs voor de affaire”, zegt hij. Freud heeft altijd de reputatie gehad van een trouwe, maar niet erg hartstochtelijke echtgenoot. Dit beeld moet na deze ontdekking herzien worden, aldus experts. Carl Gustav Jung schreef al veel eerder dat Freud verliefd was op zijn schoonzuster, maar dat werd door velen als een poging gezien om zijn grote rivaal in de psychologie te belasteren. (The Sunday Times)

HARD BEWIJS: Freud pleegde overspel In this photo released by the Sigmund Freud Museum in Vienna former Austrian psychoanalyst Sigmund Freud is pictured in his working room in 1938. Austria and the world will be celebrating Sigmund Freud's 150th birthday on Saturday May 6, 2006. (AP Photo/Sigmund Freud Museum)
HARD BEWIJS: Freud pleegde overspel In this photo released by the Sigmund Freud Museum in Vienna former Austrian psychoanalyst Sigmund Freud is pictured in his working room in 1938. Austria and the world will be celebrating Sigmund Freud's 150th birthday on Saturday May 6, 2006. (AP Photo/Sigmund Freud Museum) Associated Press