Das klagende Lied

Das klagende Lied Muziek De Russische ster-dirigent Vladimir Jurowski begint bij het Rotterdamse Philharmonisch Orkest aan Mahlers oeuvre met het zelden gespeelde jeugdwerk ‘Das klagende Lied’. Vooraf klinkt de Sinfonia da requiem van Benjamin Britten, muziek uit het oorlogsjaar 1940. „Das klagende Lied kreeg gisteravond in Utrecht van Jurowski een sterk persoonlijke interpretatie. [...] Hij richt zich veelal op de romantische, lyrische, sfeervolle en sprookjesachtige kanten van het suggestieve stuk, waardoor de dramatische delen van het verhaal sterk worden uitgelicht. [...] Fascinerend klinkt de verre feestmuziek op een koninklijk kasteel, dat weldra aan de aanklacht ten onder zal gaan.” Kasper Jansen, 11 januari 2007 13 jan 20.15 uur en 14 jan 14.15 uur nog in De Doelen Rotterdam. Res.: (010) 2171717. Vladimir Jurowski foto Vincent Mentzel Dirigent Vladimir Jurowski tijdens een repetitie van Mahler,Das Klagende Lied bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest. foto VINCENT MENTZEL/NRCH==F/C==Rotterdam, de Doelen ,9 januari 2007
Das klagende Lied Muziek De Russische ster-dirigent Vladimir Jurowski begint bij het Rotterdamse Philharmonisch Orkest aan Mahlers oeuvre met het zelden gespeelde jeugdwerk ‘Das klagende Lied’. Vooraf klinkt de Sinfonia da requiem van Benjamin Britten, muziek uit het oorlogsjaar 1940. „Das klagende Lied kreeg gisteravond in Utrecht van Jurowski een sterk persoonlijke interpretatie. [...] Hij richt zich veelal op de romantische, lyrische, sfeervolle en sprookjesachtige kanten van het suggestieve stuk, waardoor de dramatische delen van het verhaal sterk worden uitgelicht. [...] Fascinerend klinkt de verre feestmuziek op een koninklijk kasteel, dat weldra aan de aanklacht ten onder zal gaan.” Kasper Jansen, 11 januari 2007 13 jan 20.15 uur en 14 jan 14.15 uur nog in De Doelen Rotterdam. Res.: (010) 2171717. Vladimir Jurowski foto Vincent Mentzel Dirigent Vladimir Jurowski tijdens een repetitie van Mahler,Das Klagende Lied bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest. foto VINCENT MENTZEL/NRCH==F/C==Rotterdam, de Doelen ,9 januari 2007 Mentzel, Vincent

De Russische ster-dirigent Vladimir Jurowski begint bij het Rotterdamse Philharmonisch Orkest aan Mahlers oeuvre met het zelden gespeelde jeugdwerk ‘Das klagende Lied’. Vooraf klinkt de Sinfonia da requiem van Benjamin Britten, muziek uit het oorlogsjaar 1940.

„Das klagende Lied kreeg gisteravond in Utrecht van Jurowski een sterk persoonlijke interpretatie. [...] Hij richt zich veelal op de romantische, lyrische, sfeervolle en sprookjesachtige kanten van het suggestieve stuk, waardoor de dramatische delen van het verhaal sterk worden uitgelicht. [...] Fascinerend klinkt de verre feestmuziek op een koninklijk kasteel, dat weldra aan de aanklacht ten onder zal gaan.”

Kasper Jansen, 11 januari 2007

13 jan 20.15 uur en 14 jan 14.15 uur nog in De Doelen Rotterdam. Res.: (010) 2171717.