Zacht weekeinde

Het wordt een zacht weekeinde met morgen zelfs 11 tot 13 graden. Het is daarbij overwegend droog, maar vooral zondag kan wat regen vallen. Pas vanaf maandag blijft het kwik onder 10 graden steken. De zeer zachte lucht wordt met zuidwestelijke winden aangevoerd tussen lagedrukgebieden ten noorden en een hogedrukgebied ten zuidoosten van ons land.

Later op zondag draait de wind richting het zuiden met aanvoer van frissere en drogere lucht, waarin vooral maandag de zon kan schijnen. Vanavond is het echter bewolkt en in het noorden valt af en toe lichte regen of motregen. De zuidwestenwind blijft stevig en het is extreem zacht met vannacht minimumtemperaturen rond 11 graden.

Morgen is het meest droog, maar alleen in het noorden schijnt de zon soms even. Het wordt 11 tot 13 graden bij een matige tot aan zee harde zuidwestenwind, kracht 4 tot 7. Morgenavond laat en in de nacht naar zondag gaat het af en toe regenen bij temperaturen die dalen tot 7 à 8 graden. Zondag trekt de regen naar het oosten weg, neemt de wind af en breekt later de zon misschien even door. Het kwik komt uit op 9 à 10 graden, iets lager dan zaterdag.

Maandag en dinsdag wordt het minder zacht met maximumtemperaturen van 7 à 8 graden en ook frisse nachten. Maandag schijnt de zon waarschijnlijk. Vooral vanaf woensdag wordt het opnieuw volop herfstachtig met veel wind, buien en hogere temperaturen.