Twee blonde dellen vallen wel op, maar niet muzikaal

Malle Pietje And The Bimbos: Are You Punk Or Are You Drunk Angst/Rush Hour Recordings, distributie: PIAS **---
Malle Pietje And The Bimbos: Are You Punk Or Are You Drunk Angst/Rush Hour Recordings, distributie: PIAS **---

cd hype

Malle Pietje And The Bimbos: Are You Punk Or Are You Drunk Angst/Rush Hour Recordings, distributie: PIAS

**---

,,Ik heb geen zin om te neuken / Maar wel om keihard te beuken.” Ja, een band met zulke teksten, zo’n bandnaam en twee blonde dellen in de frontlinie valt wel op. Maar niet om muzikale redenen, helaas.

Bij beluistering van het debuutalbum van Malle Pietje And The Bimbos blijkt maar weer dat hypen een leuk tijdverdrijf is, maar dat de muziek er niet beter op wordt. Dit Amsterdamse drietal werpt in die zin nieuw licht op de discussie over de toename van provinciale tendensen in politiek en cultuur, dat de liedjes gewoonweg boertig aandoen. Het is bot beukende (dat dan weer wel) hardrock met een punky inslag, die hoogstens door de ietwat amateuristisch klinkende, tweestemmige bimbozang enige stuntelige charme heeft.

De echte kosmopolieten van dit land hebben onderhand wel door waar de ergste provincialen wonen. Dat is doorgaans het slag Amsterdammers dat steevast sputtert dat Groningen zo ver weg ligt, dus is het spannend om te zien wat Malle Pietje And The Bimbos er zo ver van huis van bakken op het Noorderslag-festival, morgen in De Oosterpoort. Daar doen ze ook een set met gabberpunkband Aux Raus, dus misschien dat het dan nog wat wordt.

Malle Pietje and the Bimbos staan morgen om 23.15u. in de Live XS-zaal in de Oosterpoort.

    • Jacob Haagsma