Televisie Overige Films

Anger Management (Peter Segal, 2003, VS). In uitgelaten komedie leert zakenman Adam Sandler van psychiater Jack Nicholson om te gaan met woede. Gastrol van een groepstherapie volgende John McEnroe. RTL5, 20.30-22.30u.

Nick of Time (John Badham, 1995, VS). Johnny Depp moet binnen anderhalf uur een moord plegen om te voorkomen dat zijn gekidnapte dochtertje door Christopher Walken wordt gedood. Originele en beklemmende thriller draait zichzelf gaandeweg kolderiek de nek om. Net5, 22.30-0.10u.

* Almost Famous (Cameron Crowe, 2000, VS). Regisseur/scenarist Crowe verfilmde zijn eigen jeugdgeschiedenis als jongste redacteur van muziekblad Rolling Stone in het begin van de jaren zeventig als een sprookje en als een even liefdevolle als scherpe analyse van de popmuziekindustrie. België 2, 23.30-1.30u.

* Lai xiao zi / Walking on the Wild Side (Jie Han, 2006, China). Semi-autobiografisch drama. Groepje deugnieten voelt zich na een ongeluk ineens gedwongen serieus het slechte pad op te gaan. Energiek drama past naadloos in de traditie van jonge rebellen, die reikt van Rebel Without a Cause via As en Diamant tot aan Van God los. De manier van filmen is even ongepolijst als de personages, die voor je gevoel net het knikkeren zijn ontgroeid en al roven en verkrachten. Ned.2, 23.45-1.20u.

* Jackie Brown (Quentin Tarantino, 1997, VS). Derde film, na Reservoir Dogs (1991) en Pulp Fiction (1994), van Tarantino was niet de geëxalteerde nouvelle-violence-film die menigeen verwachtte, maar wel een uiterst briljante misdaadgeschiedenis vol dubbele complotten, aan lager wal geraakte gangsters, verlopen kruimelcriminelen en een prachtige hoofdrol van Pam Grier. Als stewardess smokkelt zij geld voor wapenhandelaar Samuel L. Jackson. Ook met Robert Forster, Bridget Fonda, Robert De Niro. BBC1, 0.15-2.45u.